Logga in

Berlin jubileumsweekend

Stjärnpris 3 995 kr per person.

Scandorama fyller 40 år i år, ett år under vilket vi genomför ett flertal jubileumsresor.


Vår närmaste världsstad Berlin står värd för en jubileumsweekend i början av april. Vi bor mitt i centrum på Hotel Park Inn vid Alexanderplatz. I priset har vi valt att inkludera samtliga 4 utflykter och arrangemang "Berlin by Nacht med middag", stadsrundtur, Berlinmuren samt variété på Friedrichstadtpalast. På hemvägen ges dessutom möjlighet till förmånlig gränshandel i Rostock.

I priset ingår:
- Resa i komfortbuss med påstigning i Helsingborg, Lund och Malmö 

- 3 övernattningar i dubbelrum

- 3 frukostar (dag 2-4)

- Scandoramaguide
- Utflykt: Berlin by Nacht med middag 

- Utflykt: Stadsrundtur i Berlin

- Utflykt: Variété på Friedrichstadtpalast
- Utflykt: Berlinmuren

Bra att veta:
Påstigningsmöjlighet vid Kuntpunkten i Helsingborg, vid godsmagasinet centralstationen i Lund och Malmö vid Öresundsterminalen eller bussparkeringen vid Malmö Arena i Hyllie.
Enkelrumstillägg: 995:-

Dagsprogram

Dag 1, torsdag: Mot händelsernas centrum
Helsingborg - Berlin: Vår jubileumsweekendresa till Berlin börjar i Helsingborg med möjlighet till påstigning också i Lund och Malmö vid Öresundsterminalen eller bussparkeringen vid Malmö Arena i Hyllie. Tillsammans med Scandoramas guide och vår erfarne chaufför påbörjar vi resan över Öresundsbron och genom Danmark. Vi tar färjan till Rostock och framåt sen eftermiddag når vi Berlin och centralt belägna hotel Hotel Park Inn vid Alexanderplatz. Efter incheckning och lite vila ger vi oss ut när kvällen nalkas på vår utflykt "Berlin by Nacht", en kvällsrundtur med tillhörande välkomstmiddag.

Dag 2-3, fredag - lördag: Upptäck världsstaden Berlin
Berlin: Nu har det blivit dags att utforska Berlin under två hela dagar! Under fredagen åker vi under förmiddagen på en stadsrundtur där vi får en bra orienterande överblick över staden samt dess historia. Under fredaskvällen slår vi klackarna i taket med variété på anrika Friedrichstadtpalast, ett välkänt nöjesetablissemang i den tyska huvudstaden. Lördagsförmiddagen viker vi åt en utflykt med specialtema Berlinmuren.

Dag 4, söndag: Vi lämnar storstadslivet
Berlin - Helsingborg: Efter frukost är det dags att ta adjö av Berlin för denna gång. I Rostock ges möjlighet till gränshandel till förmånliga priser innan vi tar färjan över till Gedser. Milen går snabbt genom Danmark och snart är vi åter på svensk mark.

Utflykter

Berlin by Nacht med middag
Kvällen inleder vi med att titta närmare på en del av Berlins många sevärdheter. Ute på Museuminsel ligger flera av de storslagna artonhundratalsbyggnaderna som hyser många av stadens konstskatter. Ätten Hohenzollerns begravningskyrka Berliner Dom vaktar Sprees flöde genom staden och det återuppbyggda Berliner Schloss går en spännande framtid till mötes. Vi rundar av kvällen i Berlins äldsta område, Nikolaiviertel, med välsmakande lokala anrättningar i klassisk Berlinermiljö! Ingår i resans pris!

Stadsrundtur i Berlin
Vår guide ger oss en utmärkt introduktion till den myllrande tyska huvudstaden och tipsar om trevliga promenadstråk, museer och shopping. Berlin består av många sinsemellan olika stadsdelar, alla med olika karaktärer och innehåll. Medan vi färdas på paradgatorna Unter den Linden och Kurfürstendamm får vi höra historien bakom alla kända platser och byggnader som Staatsoper, Siegessäule och Kaiser-Wilhelm-Gedächtniskirche. Riksdagshuset med de moderna regeringsbyggnaderna breder ut sig runt floden Spree och Hauptbahnhofs gigantiska glasfasad imponerar. Låt oss upptäcka vår närmaste världsstad! Ingår i resans pris!

Livet i Östtyskland & Berlinmuren
Även om det nu är drygt 30 år sedan Berlinmuren började rivas ner är spåren efter ”die Mauer” fortfarande tydliga. Vi börjar med att besöka murens officiella minnesplats. Här finns en spännande och informativ utställning om murens funktion och historia. Därefter färdas vi till de numera klassiska målningarna vid East Side Gallery och fortsätter till det forna gränsövergångsstället Checkpoint Charlie där en kopia av ett karaktäristiskt vaktbås fortfarande står mitt i vägen. I närheten finner vi byggnaden som hyste Östtysklands ministerråd intill en välbevarad sekvens av muren. Ingår i resans pris!

Varieté på Friedrichstadt-Palast
Ett klassiskt nöje i Berlin är att se en varieté! Under fredagskvällen tar vi oss till Friedrichstadt-Palast, en av stadens mest berömda scener, där vi får se en färgsprakande show med musik, akrobatik och härliga kostymer. 
Ingår i resans pris!KATEGORI
PLATS

Berlin, Tyskland.

NÄR 2–5 april 2020, 4 dagar, från Helsingborg, Lund och Malmö.
ARRANGÖR Scandorama.
GÄLLER Fr o m 2020-01-31 t o m 2020-03-15 .
Stjärnkortet gäller för hushållet.
Logga in för att utnyttja erbjudandet

Populära erbjudanden