Logga in

Bokcirkel: Deckarnas rötter med Joakim Palmkvist

Stjärnpris 2 495 kr för samtliga träffar inklusive alla böcker. Det ingår mat och dryck (vin el alkoholfritt) vid träffarna.

Denna bokcirkel är flyttad till våren 2020 då Joakim Palmkvist under hösten är tjänstledig från Sydsvenskan för att jobba som redaktör på SVT´s program Veckans Brott.

Kärleken är evig. Lika beständig är den onda bråda döden. Polisromaner och deckare är ett litterärt sätt att hantera människors rädsla för slutet, men också för att lyfta andra frågor. Sydsvenskan har komponerat en deckarcirkel med utgångspunkt i fyra böcker som var och en säger något om sin tid, ger en överblick över genren och ger spåren som leder fram till dagens flora av deckare.

Sydsvenskans krimreporter Joakim Palmkvist leder samtalen.Vi läser fyra böcker och ses vid fyra tillfällen för att diskutera böckerna och författarskapet.

23 september: Sjöwall & Wahlöö – Roseanna
Roseanna är en kriminalroman av Maj Sjöwall och Per Wahlöö från 1965. Historien i kriminalromanen Roseanna börjar i Motala då en okänd kvinna hittas död i vattnet vid Göta kanal.

29 oktober: Friedrich Glauser – Överkonstapel Studer
Studer tar sig an fallet med den mördade Wendelin Witschi som hittas skjuten i skogen utanför den lilla byn Gerzenstein på schweiziska landsbygden. Utkom första gången 1935.

27 november: Leif G.W. Persson – Grisfesten
Grisfesten är den första romanen om Lars Martin Johansson och hans kollegor. Boken utkom första gången 1978, har sålt i stora upplagor och filmatiserats som Mannen från Mallorca.

11 december: Ian Rankin – Knutar och kors
Två unga flickor har bortförts och mördats. Och nu saknas en tredje flicka, som antas ha mött samma öde. Vi följer Edinburgh-polisen John Rebus. Utkom första gången 1987.KATEGORI
PLATS Sydsvenskan, Rådmansgatan 16, Malmö.
NÄR Alla träffar startar kl 18 och pågår ca 2 timmar.
GÄLLER Fr o m 2019-06-28 t o m 2019-09-23 .
Stjärnkortet gäller för hushållet.
Image filer
Logga in för att utnyttja erbjudandet

Populära erbjudanden