Logga in

Fågelskådning Mallorca

Stjärnpris 18 900 kr per person.

Denna resa är lämplig för dig som tycker fåglar verkar intressanta men inte tagit det stora klivet in i fågelskådningens värld och som vill resa i en liten grupp. Vi besöker Mallorca just som ön passeras av mängder av flyttfåglar på väg till Afrika. Vi kommer se gamar, glador, dvärgörnar, olika sorters sångare, och våtmarksfåglar med exotiska namn som purpurhöna, marmorand och cettisångare. Vi kommer också se havsfåglar som liror och vackra rödnäbbade trutar och säkerligen också de vackra eleonorafalkarna som häckar så här års i klippstupen. Dessutom besöker vi de olika typer av vackra naturmiljöer som finns på denna fina ö. Totalt ser vi omkring 120 olika arter, och vi lägger mycket fokus på både det vi ser och hör.

Upplägget är att det blir fågelskådning på förmiddagarna, undantaget någon enstaka dag då vi skall iväg lite längre och gör en heldagsutflykt. Eftermiddagarna finns det tid för egna aktiviteter, eller för mer fågelskådning med reseledaren om man så vill. Några teoripass som sker inomhus erbjuds också. Efter resans slut får du en artlista med alla fågelarterna som setts och det finns möjlighet att låna en enkel kikare på resan om du inte har en egen. Reseledaren har med en tubkikare. Vi bor i Puerto Alcudia på det fyrstjärniga hotellet JS Sol de Alcudia och flyger med SAS dit.

Tempot blir lugnt och vi ger oss i allmänhet ut först efter frukost på hotellet. Vi kommer gå på en del stigar där det kan vara lite ojämn terräng, men det blir inga strapatser och vi kommer inte vada i träsk. Lunch och middag kan väljas att intas gemensamt eller på egen hand. Varje dag har vi en liten (och frivillig) genomgång på hotellet över vad vi sett och dagens upplevelser.

Klimat: Sensommar, med 20 till 30 grader, men också liten chans för regn.

Reseledare: Erik Hirschfeld, författare och fågelskådare.

Avreseort: Köpenhamn
Enkelrumstillägg: 2 900 krKATEGORI
PLATS

Mallorca, Spanien.

NÄR

14–21september.

ARRANGÖR AviFauna Naturresor.
GÄLLER Fr o m 2019-02-21 t o m 2019-08-04 .
Stjärnkortet gäller för hushållet.
Logga in för att utnyttja erbjudandet

Populära erbjudanden