Logga in

Fyra amerikaner – bokcirkel med Per T Ohlsson

Stjärnpris 2 495 kr per person.

Med en lynnig och oförutsägbar Donald Trump i Vita huset frågar sig omvärlden vart USA är på väg. Är han en parentes eller representerar han en bestående förändring med rötter i landets korta men dramatiska historia? Kanske kan den amerikanska litteraturen ge vägledning. Utifrån fyra böcker – tre romaner och en essäsamling – diskuterar vi den amerikanska erfarenheten och identiteten. Samtalsledare är Per T Ohlsson.

Vi ses vid fyra tillfällen och diskuterar:

16/4
BABBITT
, den satiriska roman som 1930 gav Sinclair Lewis Nobel-priset, en knivskarp skildring av statusjakt, andlig tomhet och borgerlig tristess.

21/5
NEMESIS
, Philip Roths sista roman, utspelar sig under en polio-epidemi i New Jersey krigsåret 1944, då solidaritet med utsatta medmänniskor kolliderar med det snäva egenintresset.

10/9
DEN UNDERJORDISKA JÄRNVÄGEN
, belönad med Pulitzer-priset, är Colson Whiteheads berättelse om den amerikanska arvsynden, slaveriet, och två slavars flykt via ett fiktivt järnvägsnät.

15/10
VAD GÖR VI HÄR?
av Marilynne Robinson, en av landets främsta nu levande författare, en svindlande lärd essä-samling som söker svar på den eviga frågan om vad USA egentligen är.

I priset ingår samtliga böcker samt mat och dryck (vin eller alkoholfritt) vid träffarna.


KATEGORI
PLATS Sydsvenskan, Rådmansgatan 16 i Malmö.
NÄR

16 april, 21 maj, 10 september och 15 oktober kl 18.00–20.00 ca.

GÄLLER Fr o m 2019-02-27 t o m 2019-10-15 .
Stjärnkortet gäller för
Image filer
Logga in för att utnyttja erbjudandet

Populära erbjudanden