Logga in

Gardasjön med vin i fokus vid den glittrande sjön i norra Italien

Stjärnpris Buss 9 dagar 9 995 kr per person. Flyg 7 dagar 10 995 kr per person.

Varmt välkommen till Gardasjön i början av maj, en idealisk tid att resa till norra Italien med fantastisk kombination av natur, kultur, mat, dryck och trevligt sällskap. Gardasjön är bedårande vackert, vattnet är azurblått och utomordentligt klart. De gamla städerna som ligger vid stranden är typiska med sina smala gränder och genuina stadskärnor. Vi bor i orten San Zeno di Montagna med en härlig utsikt över sjön.

I denna livsnjutarresa ingår utflykterna och arrangemangen i resans pris liksom halvpension alla dagar. Vi arrangerar en vinmässa på hotellet under en av dagarna med inbjudna vinproducenter från kända vindistrikt i området där vi får möjlighet att lära oss mer om de olika vinerna, naturligtvis provsmaka och att köpa med oss hem.

Bussresan startar i Ängelholm med påstigningsmöjlighet även i Helsingborg, Landskrona, Lund samt i Malmö, vid Öresundsterminalen och vid bussparkeringen vid Malmö Arena i Hyllie. Flygresan följer samma program som bussresan med skillnaden att den är 7 dagar med flyg från Köpenhamn till Verona t/r. Samma hotell och program i övrigt.

Allt detta ingår i 9 dagars bussresan
- Resa i komfortbuss

- 8 övernattningar i dubbelrum (rum med sjöutsikt kan bokas mot tillägg 300 kr/person) 

- 8 frukostar (dag 2-9)

- 8 middagar (dag 1-8)

- Samtliga 5 arrangemang beskrivna under fliken utflykter
- Scandoramaguide

Dagsprogram
Dag 1, lördag: Avkoppling & god mat 
Ängelholm - Tyskland: Förväntansfulla stiger vi på morgonen ombord på vår buss som ska ta oss ner till Italien. Här hälsar vår Scandoramaguide och chaufför oss välkomna och snart har vi korsat Öresund över till Danmark. Milen går snabbt under dagen och vi gör stopp för både fika och lunch innan vi under kvällen kommer till vårt bekväma övernattningshotell i Fulda som välkomnar oss med en god middag och sköna sängar.

Dag 2, söndag: Via Brennerpasset 
Tyskland - Gardasjön: Efter en god tysk hotellfrukost stiger vi åter ombord på bussen. Det platta mellantyska landskapet byts snart ut mot de sydtyska Alperna. Under eftermiddagen passerar vi förbi österrikiska Innsbruck och genom Brennerpasset och kommer under kvällen fram till vårt trevliga hotell, Park Hotel Jolanda, som blir vårt hem de kommande sex nätterna.

Dag 3-7, måndag - fredag: Frisk luft, vinmässa, kultur & natur vid Gardasjön 
Gardasjön: Underbara dagar vid Gardasjön väntar oss! Vårt hotell, Park Hotel Jolanda, ligger i den charmiga orten San Zeno di Montagna i bergen ovanför Gardasjön – ett perfekt ställe för att uppleva det äkta italienska livet! Under våra dagar här kan vi uppleva vackra orter som Verona, Sirmione och staden Garda. Vi får heller inte missa den trevliga båtturen som tar oss runt Gardasjön med fina vyer av det närliggande alpina landskapet! En av dagarna väntar dessutom en spännande vinmässa på hotellet, där vi kan prova viner från flera olika närliggande vingårdar! Självklart ges också möjlighet att handla med sig några flaskor hem!

Dag 8, lördag: Mäktiga Dolomiterna 
Gardasjön - Tyskland: Vår vistelse vid Gardasjön har nu kommit till sitt slut. Vi slår oss tillrätta i bussen och färdas norrut genom det vackra österrikiska alpina landskapet. När vi passerar München kantas motorvägarna av humleodlingar och genom eftermiddagen färdas vi genom det omväxlande bayerska landskapet. Under kvällen ankommer vi åter till Fulda där vårt övernattningshotell väntar med middag.

Dag 9, söndag: Drömmer oss tillbaka
Tyskland - Ängelholm: Resan närmar sig nu sitt slut. Vi färdas genom Nordtyskland och stannar till för lunch innan vi når färjeläget där båten till danska Rödby väntar. Milen genom Danmark går fort och snart är vi åter över Öresundsbron. Tack för en trevlig resa!

Allt detta ingår i 7 dagars flygresan
- Flyg t/r Köpenhamn - Verona t/r inkl flygskatter och flygplatsavgifter

- 6 övernattningar i dubbelrum (rum med sjöutsikt kan bokas mot tillägg 300 kr/person) 

- 6 frukostar (dag 2-7)

- 8 middagar (dag 1-6)

- Samtliga 5 arrangemang beskrivna under fliken utflykter

- Scandoramaguide

Dagsprogram
Dag 1, söndag: Söderut på vingar av stål 
På förmiddagen lyfter vårt flyg från Köpenhamn som tar oss till Verona i Italien. Väl framme på flygplatsen möts vi upp av vår Scandoramaguide, som tar oss till vårt trevliga hotell, Park Hotel Jolanda, där vi kommer spendera de kommande sex nätterna.

Dag 2-6, måndag - fredag: Frisk luft, vinmässa, kultur & natur vid Gardasjön 
Gardasjön: Underbara dagar vid Gardasjön väntar oss! Vårt hotell, Park Hotel Jolanda, ligger i den charmiga orten San Zeno di Montagna i bergen ovanför Gardasjön – ett perfekt ställe för att uppleva det äkta italienska livet! Under våra dagar här kan vi uppleva vackra orter som Verona, Sirmione och staden Garda. Vi får heller inte missa den trevliga båtturen som tar oss runt Gardasjön med fina vyer av det närliggande alpina landskapet! En av dagarna väntar dessutom en spännande vinmässa på hotellet, där vi kan prova viner från flera olika närliggande vingårdar! Självklart ges också möjlighet att handla med sig några flaskor hem!

Dag 7, lördag: Hemresa 
Vår vistelse vid Gardasjön har nu kommit till sitt slut. Vi säger adjö till alla våra medresenärer och färdas till flygplatsen där flyget norrut väntar. Efter några timmar i luften är vi åter tillbaka på Kastrup. Tack för en trevlig resa!

Utflykter:
BÅTTUR PÅ GARDASJÖN
Vi åker båt genom hela Gardasjön, Italiens största sjö. Den klippiga och dramatiska västra kusten kontrasterar effektfullt mot de rogivande byarna utmed sjöns östra strand. Vi stannar till i vackra Limone där vi strosar runt och njuter av den vackra atmosfären, innan bussen tar oss hemåt igen. Ingår i resans pris.

VINMÄSSA
Under en trevlig dag på Park Hotel Jolanda kommer vi få träffa flera närliggande vinproducenter, som tar sig hit för att dela med sig av sitt vin till oss! För en symbolisk peng får vi ett smakprov och kan därmed hitta vår nästa favorit, oavsett om det är röda eller vita viner vi gillar! Självklart finns det också möjlighet att handla med sig hem! Ingår i resans pris.

VERONA
Följ med på en rundtur i en av Italiens mest fascinerande städer. Din guide tar dig med på en intressant historisk promenad där du får se Veronas bäst bevarade antika byggnad, den romerska Arenan. Under promenaden ser du också medeltida marknadstorg och en världsberömd balkong, den som påstås ha tillhört Romeos Julia. Det blir även tid för egna strövtåg och kanske lockar de exklusiva butikerna vid Piazza Erbe. Ingår i resans pris.

SIRMIONEHALVÖN
Vid Gardasjöns södra kust skjuter en landtunga ut i vattnet och längst ut på den finner vi Sirmione. Via en gångbro intill den gamla 1200-talsfästningen Castello Scaligero promenerar vi ut på halvön och imponeras av de sinnrika vallgravarna som tidigare utgjorde en del av försvarsanläggningen. På andra sidan fästningen möts vi av smala kullerstensgränder som kantas av butiker och serveringar. Den vackra strandpromenaden och de romerska lämningarna bidrar till att göra Sirmione till kanske den mest intressanta av alla orterna runt Gardasjön! Ingår i resans pris.

MALCESINE
Den lilla medeltida staden Malcesine är en av Gardasjöns kanske allra charmigaste orter, med små gränder som mellan de gamla och färgglada husen. Vår guide tar oss på en kortare promenad innan vi får tid att på egen hand strosa runt och upptäcka trevliga butiker och serveringar. Kanske lockar en tur in i stadens 1300-talsslott? Ingår i resans pris.KATEGORI
PLATS

Gardasjön, San Zeno di Montagna, Italien.

NÄR

Bussresa: 2–10 maj, 9 dagar, från Ängelholm, Helsingborg, Landskrona, Lund och Malmö.
Flygresa: 3–9 maj, 7 dagar, från Köpenhamn.

ARRANGÖR Scandorama.
GÄLLER Fr o m 2020-01-30 t o m 2020-04-12 .
Stjärnkortet gäller för hushållet.
Logga in för att utnyttja erbjudandet

Populära erbjudanden