Logga in

Jokkmokks Marknad

Stjärnpris 10 995 kr per person.

I början av februari bjuder lilla Jokkmokk in till en sprudlande folkfest! Den samiska kulturen visar stolt upp ett makalöst vintervackert landskap. Vi flyger från Malmö till Luleå, tillbringar en heldag på Jokkmokks marknad och åker även utomlands för att se Snöslottet i Kemi, Finland, en makalös ”byggnad” gjord av snö. Vi ser också världsberömda Treehotel med hotellrum uppe i träden, får lära mer i Boden om hur Sverige och världen fungerade under krigstid och gå på lyktvandring i Gammelstad. Kanske får vi även uppleva det magiska norrskenet!

Dag 1, Onsdag 5/2: Mot Norrland – Luleå – Lyktvandring i Gammelstads kyrkby
Vi flyger mitt på förmiddagen från Malmö Sturup och efter en mellanlandning på Arlanda landar vi kl 13:30 på Luleå flygplats Kallax. Här tar vår reseledare emot och guidar oss in till Luleå för att bekanta oss med staden. Vi beger oss sedan – när mörkret faller på mitt på eftermiddagen - till Gammelstads Kyrkby, där vi går på guidad lyktvandring bland kyrkstadens snötäckta gränder till skenet av stämningsfulla stallyktor. Incheckning efter turen på Quality Hotel Luleå, som kommer att vara vår hemvist under våra dagar i Norrland. Gemensam välkomstmiddag till kvällen på hotellet.

Dag 2, Torsdag 6/2: Finland med Kemi och Snöslottet
Finland är nu målet och där staden Kemi. Vi följer Bottenviken rakt österut i ett härligt kustlandskap. Kort rundtur i staden, som avslutas med gemensam lunch. Mätta och belåtna får vi en guidad visning i detta slott, helt byggt i snö och is. Slottet byggdes upp första gången 1996 och har varje år sedan dess olika arkitektur. Här finns restaurang, bar, hotell och skulpturer. Åter sedan till Luleå, där kvällen är fri.

Dag 3, Fredag 7/2: Jokkmokks Marknad
Idag har det blivit dags för resans stora höjdpunkt – Jokkmokks Marknad! Denna stora vinterfolkfest är årets höjdpunkt för samer och tillresta från norr och fjärran. Renar, färggranna dräkter, matspecialiteter, hantverk, konst, jojk och hög stämning! Ett digert program presenteras och denna grundliga inblick i samisk kultur blir absolut ett minne för livet. Hemma till kvällen igen i Luleå. Middag på egen hand.

Dag 4, Lördag 8/2: Boden - Rödbergsfortet - Treehotel
Idag gör vi Boden! Vi startar med ett besök i Rödbergsfortet vid Lule älv. Detta är ett av stadens fem fort och det sista som togs ur bruk – så sent som är 2000. All utrustning bevarades intakt. Efter den guidade turen äter vi lunch i fortet. Lite längre norrut går sedan färden till Harads, för att se en mycket spännande hotellösning – eller många egentligen. Detta är ett världsberömt hotell uppe i träden, dit många kändisar kommer varje år. Här får vi höra berättelsen och följa processen genom bilder och berättelser, om hur Treehotel blev verklighet. Middag på egen hand.

Dag 5, Söndag 9/2: Söderut igen efter en vintrig långhelg
Frukost på hotellet och sedan kanske en promenad i Luleå. Kl 11:30 avgår bussen mot Kallax flygplats. Vårt plan lyfter kl 13:10 och efter en mellanlandning i Stockholm är vi åter igen på Sturup kl 16:20.

I priset ingår:
- Flyg Malmö – Luleå t/r via Arlanda

- Resa i komfortbuss
- 
4 övernattningar i dubbelrum på Quality Hotel Luleå
- 4 frukostar (dag 2 - 5)

- 2 luncher inkl 1 dryck
- 
1 välkomstmiddag exkl dryck

- Scandoramaguide

- Utflykt: Rundtur i Luleå
- 
Utflykt: Lyktvandring i Gammelstads Kyrkby
- 
Utflykt: Jokkmokks Marknad

- Utflykt: Boden med Rödbergsfortet
- 
Utflykt: Finska Kemi med Snöslottet

Enkelrumstillägg 995 kr.KATEGORI
PLATS

Jokkmokk, Sverige.

NÄR

5-9 februari 2020, 5 dagar.

ARRANGÖR Scandorama.
GÄLLER Fr o m 2019-09-04 t o m 2020-01-26 .
Stjärnkortet gäller för hushållet.
Logga in för att utnyttja erbjudandet

Populära erbjudanden