Logga in

Jokkmokks Marknad 2018

Stjärnpris 9 975 kr per person.

Första helgen i februari bjuder lilla Jokkmokk in till en sprudlande folkfest! Den samiska kulturen visar stolt upp ett makalöst vintervackert landskap. Vi flyger från Malmö till Luleå, tillbringar en heldag på Jokkmokks marknad och åker även utomlands för att se Snöslottet i Kemi, Finland, en makalös ”byggnad” gjord av snö. Vi ser också världsberömda Treehotel med hotellrum uppe i träden, får lära mer i Boden om hur Sverige och världen fungerade under krigstid och gå på lyktvandring i Gamleby. Kanske får vi även uppleva det magiska norrskenet!

Onsdag 31/1 mot Norrland–Luleå–Lyktvandring i Gammelstads kyrkby
Vi flyger från Sturup/Malmö och efter en mellanlandning i Stockholm är vi i Kallax/Luleå kl 13:30. Här tar vår reseledare emot och vi åker först in till Luleå för en rundtur. Vi ser bland annat den fina snöborgen med belysning och rutschkana, som byggs upp varje år i centrum. Vidare till Gammelstads Kyrkby, där vi går på guidad lyktvandring bland kyrkstadens snötäckta gränder till skenet av stämningsfulla stallyktor. Vid 17-tiden checkar vi in på vårt Hotel Bodensia i Boden, detta som kommer att vara vår hemvist under våra dagar i Norrland. Gemensam middag till kvällen på hotellet.

Torsdag 1/2 Jokkmokks Marknad
Idag har det blivit dags för resans stora höjdpunkt – Jokkmokks Marknad! Denna stora vinterfolkfest är årets höjdpunkt för samer och tillresta från norr och fjärran. Renar, färggranna dräkter, matspecialiteter, hantverk, konst, jojk och hög stämning! Ett digert program presenteras och denna grundliga inblick i samisk kultur blir absolut ett minne för livet. På väg till marknaden kommer vi att stanna i Harads för att se en mycket spännande hotellösning – eller många egentligen. Detta är ett världsberömt hotell uppe träden, dit många kändisar kommer varje år. Här får vi höra berättelsen och följa processen genom bilder och berättelser, om hur Treehotel blev verklighet. Åter hemma på hotellet till kvällen, äter vi gemensam middag på hotellet.

Fredag 2/2 Boden–Rödbergsfortet–Försvarsmuseet
Idag gör vi Boden! Vi startar med ett besök i Rödbergsfortet vid Luleå älv. Detta är ett av stadens fem fort och det sista som togs ur bruk – så sent som är 2000. All utrustning bevarades intakt. Efter den guidade turen äter vi lunch i fortet. Därefter står Försvarsmuseet på tur. Här får vi höra om hur Sverige sett ut i krigstid. . Vi avslutar dagen i Boden med en liten promenad i småstadscharmen. Till kvällen samlas vi till gemensam middag på hotellet.

Lördag 3/2 Kemi–Finland–Snöslottet
Finland är nu målet och där staden Kemi. Vi följer Bottenvikens rakt österut i ett härligt kustlandskap. Rundtur i staden och lite egen tid, då man med fördel kan besöka Santa’s Seaside office och kanske köpa en julklapp redan nu. Därefter samlas vi till gemensam lunch. Mätta och belåtna beger vi oss till Snöslottet, byggt helt i snö och is. Vi värmer oss med en varm dryck. ”Hemma” igen i Boden äter vi en god middag tillsammans, denna sista kväll på resan.

Söndag 4/2 Söderut igen
Frukost på hotellet och sedan mot Kallax flygplats vid 10-tiden. Vårt plan lyfter kl 13:00 och efter mellanlandning i Stockholm är vi på Sturup igen kl 16:20.

I priset ingår: Flyg Malmö–Luleå t/r inkl flygskatter och bagage. Resa i modern helturistbuss. 4 övernattningar i delat dubbelrum. 4 frukost. 2 luncher inkl en dryck. 4 tvårätters middagar exklusive dryck. Reseledare. Vägskatter och serviceavgifter.
Alla utflykter och besök i programmet: Rundtur i Luleå, Lyktvandring i Gammelstads Kyrkby, Jokkmokks Marknad, Boden med Rödbergsfortet och Försvarsmuseet och Kemi med Snöslottet.KATEGORI
PLATS Jokkmokk.
NÄR 31 januari–4 februari 2018.
GÄLLER Fr o m 2017-08-18 t o m 2017-12-31 .
Stjärnkortet gäller för hushållet.
Logga in för att utnyttja erbjudandet

Populära erbjudanden