Logga in

Teater Theatron bjuder in till ”Liva & PH - en motståndskabaré

Stjärnpris 110 kr per person.

Ordinarie pris 160 kr.

- En sång- och musikspäckad föreställning om motstånd, humanism och danska hjältar!

Ta med egen mat och dryck att avnjuta medan du tar del av historien om Poul Henningsen och Liva Weel, två färgstarka danska profiler som tillsammans gav röst åt humanismen under nazisternas ockupation av Danmark.

Många känner till Poul Henningsen som "Mannen med lampan" men han var också arkitekt, uppfinnare och inte minst revyförfattare. 1943 tvingades han fly över Öresund till Sverige på grund av sin politiskt kontroversiella ståndpunkt, vilken ofta tog sig uttryck i hans texter. Liva Weel var sångerska, och betraktas allmänt som Danmarks egen Marlene Dietrich eller Edith Piaf. Liva träffade PH på en fest 1928, och skulle sedan komma att uttolka hans texter med såväl allvar som esprit under många år. Gemensamt bär de på en sångskatt sällan hörd på svenska scener!

Theatron vill genom Liva och PH påminna om humanismens och motståndets betydelse. I en tid då vi ser nya försök till ett successivt utarmande av den fria kulturen vill vi återuppväcka de röster som under en tid av förtryck och censur stod upp för humanismen.KATEGORI
PLATS

Bastionen, Norra Vallgatan 28, Malmö.

NÄR

21, 22, 23, 28, 29 och 30 mars kl 19.00.
24 och 31 mars kl 16.00.

GÄLLER Fr o m 2019-02-14 t o m 2019-03-31 .
Stjärnkortet gäller för hushållet.
Logga in för att utnyttja erbjudandet

Populära erbjudanden