Logga in

Familjeföreställningarna FIN I KANTEN och KÄRA NÅN! på Expressteatern i höst

Stjärnpris 60 kr per person.

Ordinarie pris 85 kr.

FIN I KANTEN - urpremiär
Att med någon bli bekant, komma på kant, ta en lur, finna sin tur, skapa en mur, bli sur ...och hitta sin variant! Med humor i blicken söker två fina figurer svar: Hur ska man vara egentligen? Vilken hatt är finast?

Denna mimföreställning handlar om två kvinnor (Hetty och Betty), och deras försök att vara ”fina”. Deras relation utvecklas från tävlan och avundsjuka till, så småningom, samförstånd. Trots att de är väldigt olika varandra, kan de till slut mötas. Däremellan händer allt från kuddkrig till naturkatastrof. Karaktärerna balanserar genom olika samhällsfrågor: vad är ditt och vad är mitt? Vem har rätt till vad? Vad är det som är fint egentligen? Fysisk komik, starka känslor, och en öm undran över vad som är värdefullt präglar Expressteaterns lekfulla mimföreställning, ”Fin i kanten”.

MEDVERKANDE OCH PRODUKTION
Medverkande: Victoria Dedekam & Vidisha Mallik
Av: Mallik/Damron
Musik: Hugh Chandler
Regi: Ed Damron
Scenografi/kostym: Karin Lindahl Oscarsson
Illustration: Anna Sjölin
Foto: Martin Lindeborg
Producent: Kajsa Littgren


KÄRA NÅN! – nypremiär
HEJ KÄRA PUBLIK! Äntligen får jag ta emot besök igen! Jag heter Viola, och är en pigg ungdom på åttio år! Ni ska få titta in hos mig och se hur jag har det. Mitt liv är så spännande! Det är kaffe som ska kokas, tidning som ska läsas, allt som händer i den stora världen! Men nu är kaffet klart. Tidningen var det. Men var ligger glasögonen? Nej, nu ringer det på dörren! Vem kan det vara? Jag får väl öppna. Var är nycklarna? De ligger på bordet. Och där ligger glasögonen. Nu kan jag läsa tidningen. Oj nu ringer det igen . . . .

Viola är en äldre dam som tar sin tid, i en omständlig, komisk och poetisk anda. Vardagens bestyr med glasögonen, käppen, posten, tidningen, kaffet och minnena. Och skärpan i sinnet! Vi möter damen hemma: det finns alltid något att göra. Dagen går så fort fastän tiden är så lång. I denna föreställning får den unga publiken även göra bekantskap med Marit från Härlig HemHjälp (HHH), som vänder upp och ner på Violas liv. Genom komiska förvecklingar och fysiskt spel kan den unga publiken uppleva att man kan ha roligt fast man är olika.


MEDVERKANDE OCH PRODUKTION
Medverkande: Vidisha Mallik & Victoria Dedekam
Av: Mallik/Damron
Musik: Hugh Chandler
Regi: Ed Damron & My Areskoug
Scenografi/ kostym: Anna Sjölin & Karin Lindahl Oscarsson
Illustration: Anna Sjölin
Foto: Martin Lindeborg
Producent: Kajsa Littgren


Recension SkD 12/3 Gunilla Wedding 
... sann Expressteaternstil bjuder publiken på ett genomarbetat kroppsspråk, akrobatik i vardagsmiljö och inte minst många hjärtliga skratt.” ...
”får publiken på glatt fnisshumör”... “Expressteatern är som alltid skickliga på att skapa angelägen dramatik ur vardagssituationer och också att hitta humor i det vardagliga.KATEGORI
PLATS Expressteatern, Rörsjögatan 26, Malmö.
NÄR

FIN I KANTEN: Lördag 18 sept, 2 och 23 okt kl 14.00.
KÄRA NÅN!: Lördag 20 nov och 4 dec kl 14.00.

Varar ca 40 min (med reservation för ändringar) för båda föreställningarna.

GÄLLER Fr o m 2021-08-26 t o m 2021-12-04 .
Stjärnkortet gäller för hushållet.
Logga in för att utnyttja erbjudandet

Populära erbjudanden