Logga in

Lär dig mer om släktforskning med Sydsvenskan

Stjärnpris 1 795 kr per person.

Är du nyfiken på släktforskning? Vad vet du om dina förfäder? Har du alltid funderat på var du hittar dina rötter? Tycker du att det hade varit häftigt att ta hjälp av DNA-test för att söka svar på din historia?

Vi på Sydsvenskan har krokat arm med några av de mest erfarna släktforskarna i landet och erbjuder nu denna unika kurs där du tillsammans med likasinnade får chansen att öppna locket till den fantastiska skatt som släktforskning kan innebära. Historien om dina förfäder är historien om dig själv.

Kursen består av fyra träffar:
24 september kl 18.00
Vi låter Roland Classon inleda. Han är den i Sverige som skrivit mest om släktforskning, något han också fått pris för. Det har blivit närmare 900 artiklar i Helsingborgs Dagblad under 18 år. Han berättar hur man hittar sin släkt och ger goda råd i jakten på rötterna.

8 oktober kl 18.00
Niklas Hertzman, som jobbar på ArkivDigital, visar och berättar hur man släktforskar. Med hjälp av olika register som fungerar som sökingångar kommer man snabbt in i kyrkoböckerna som ger grunden för släktforskningen. Sedan kan man följa släktens olika personer genom flera hundra år. Du kan hitta uppgifter från domböcker, militära handlingar, fängelserullor och mycket mer.

29 oktober kl 18.00
Denna kväll kommer Linda Kvist på besök. Hon kommer att berätta om det senaste inom släktforskning – DNA. Linda har grävt djupt i sin historia med hjälp av DNA och kommer att prata om hur det fungerar med DNA-test och vad man kan hitta, både väntat och oväntat.

23 november kl 10.00
Vid detta avslutningstillfälle får vi en inblick och en rundvandring på Landsarkivet i Lund. Där finns bland annat kyrkböcker, boupptäckningar, domböcker, kartor, ritningar och personarkiv från Skåne, Halland och Blekinge. Här finns arkivmagasin i tre våningar och matgerial från 1400-talet och framåt.KATEGORI
PLATS

Sydsvenskans kontor på Rådmansgatan 16, Malmö.

NÄR

24 september, 8 oktober, 29 oktober och 23 november.
Ca 2 timmar per gång.

GÄLLER Fr o m 2019-06-13 t o m 2019-11-23 .
Stjärnkortet gäller för hushållet.
Image filer
Logga in för att utnyttja erbjudandet

Populära erbjudanden