Logga in

Lübeck och Hamburgs julmarknader

Stjärnpris 2 495 kr per person.

Följ med till Lübeck, en av Tysklands mest praktfulla julstäder och njut av julstämning, shopping och fantastiskt god marsipan. På julmarknaderna säljs allt från typiska julsaker till julgodis och konsthantverk. En av dagarna besöker vi även Hamburg för att uppleva julstämningen i denna miljonstad.

Dag 1, fredag: Mot marsipanstaden
Helsingborg - Lund - Malmö - Lübeck: Vi börjar vår resa på morgonen i Helsingborg. Via Lund, Malmö Öresundsterminalen och Malmö Hyllie når vi via Öresundsbron de danska öarna och Rödby där vi tar färjan till Puttgarden i Tyskland. Vi hinner äta lunch innan vi når marsipanstaden Lübeck, ca 31 mil. Framåt eftermiddagen checkar vi in på trevlig Tryp by Wyndham Aquaamarin. Trevliga dagar väntar oss!

Dag 2, lördag: Upptäck Lübeck och Hamburg
Lübeck: Den gamla hansestaden Lübeck är mysig och full av upplevelser i julens tecken. Innanför vallgravarna finns den bevarade medeltida stadskärnan som är ett av Unescos världsarv. Vid rådhuset breder julmarknaden ut sig och här säljs allt från typiska julsaker till julgodis och konsthantverk. Ett annat evenemang i jultid är den genuina medeltidsmarknaden mitt inne i Altstadt. Passa även på att besöka Niedereggers berömda café och köp med lite marsipan till julbordet. Strosa runt i den pittoreska stadskärnan med sitt myller av smala gator och gränder och insup atmosfären. Följ också med till Hamburg för ännu fler juliga upplevelser!

Dag 3, söndag: Tack för denna gång
Lübeck - Malmö - Lund - Helsingborg: Vi äter en god frukost innan vi beger oss norrut. Under dagen gör vi ett uppehåll med möjlighet till gränshandel vid Bordershop. I Puttgarden tar vi åter färjan till Danmark och framåt kvällen når vi Sverige där avstigning gäller på samma platser där vi erbjudit påstigning inför resan. På återseende efter ett minnesvärt besök i de sju tornens stad.

Utflykter:
Promenad i hansestaden Lübeck
Din guide tar dig med på en intressant promenad bland sevärdheter och berättar om Lübecks spännande historia. Vi ser bland annat Mariakyrkan, Buddenbrookhuset och Rådhuset.
Ingår i resans pris.

Julmarknad i Hamburg
Följ med till Tysklands näst största stad och njut av julstämningen! På kvällen när mörkret lagt sig tar vi del av någon av stadens marknader, framför det pampiga rådhuset breder marknadsbodarna ut sig och även på shoppinggatan Jungfernstieg är det julmarknad. Tillsammans med den hanseatiska julmarknaden vid Gänsemarkt bildar de en populär och välbesökt trio. Med lockelser som hantverk, glühwein och grillade korvar finns här något för alla. Följ med och låt dig fyllas av julstämning!
Ingår i resans pris.

I priset ingår:
- Resa i komfortbuss Helsingborg/Lund/Malmö – Lübeck
- 2 övernattningar i dubbelrum på Hotel Tryp by Wyndham Aquamarin
- 2 frukostar (dag 2 - 3)
- Scandoramaguide
- Utflykt: Promenad i hansestaden Lübeck
- Utflykt: Julmarknad i Hamburg
- Gränshandel vid Bordershop på hemvägen

Enkelrumstillägg 795 kr.KATEGORI
PLATS

Lübeck och Hamburg, Tyskland.

NÄR

13–15 december med avresa från Helsingborg, Lund och Malmö. 3 dagar.

ARRANGÖR Scandorama.
GÄLLER Fr o m 2019-09-04 t o m 2019-12-01 .
Stjärnkortet gäller för hushållet.
Logga in för att utnyttja erbjudandet

Populära erbjudanden