Logga in

Sjopalovich resande teatersällskap – sommarteater i Malmö och Lund

Stjärnpris 200 kr per person.

Ordinarie pris 300 kr per person.

I sommar är det Sverigepremiär för Sjopalovich resande teatersällskap, en humoristisk, dråplig och högdramatisk pjäs av Ljubomir Simovic. Med en niohövdad ensemble tar sig Teater Theatron an en jugoslavisk klassiker, som berättas utomhus mitt i Malmö och Lund under hela juli!

Det är 1941 och Sjopalovich resande teatersällskap kommer till en stad i forna Jugoslavien för att spela teater. Staden är under ockupation av de tyska styrkorna och lever under tydliga restriktioner och det är långtifrån uppskattat med teaterbesöket. Det anses rentav opassande och skamligt! Sällskapet har tillstånd för att spela en tysk pjäs, men stadens invånare är tydliga med vad dom tycker om teaterspektaklet. Snart går konflikten helt över styr. Det är roligt och det är sorgligt. Och fullständigt förvirrande.

Eller är det 2021 och Teater Theatron kommer till Malmö för att spela teater? Malmö är under pandemi och lever under strikta restriktioner och det är långt ifrån populärt med teaterbesöket. Är det inte rent av opassande, skamligt och farligt? Är det en pjäs om teatrarna som så opassande vill spela fast dom inte får? Om kulturen som anpassar sig efter omvärlden tills teatern inte känner igen sig själv? Är det en berättelse om mänskligheten som anpassar sig till sina omständigheter, till vilket pris som helst? Det är roligt och det är sorgligt. Och fullständigt förvirrande.KATEGORI
PLATS Kompanihusgården 2, Malmö.
Kulturen,Tegnérsplatsen 6, Lund.

NÄR

Malmö 2-18 juli. Vardagar kl 18.00 och helgdagar kl 16.00.
Lund 22-31 juli. Alla dagar kl 18.30.

GÄLLER Fr o m 2021-06-08 t o m 2021-07-31 .
Stjärnkortet gäller för hushållet.
Logga in för att utnyttja erbjudandet

Populära erbjudanden