Logga in

Sjopalovich resande teatersällskap – sommarteater i Malmö och Lund. PREMIÄR 9 juli i Malmö

Stjärnpris 200 kr per person.

Ordinarie pris 300 kr.

Sjopalovich resande teatersällskap är en humoristisk, dråplig och högdramatisk pjäs av Ljubomir Simović. Med en ensemble på hela femton personer tar sig Teater Theatron återigen an denna jugoslaviska klassiker, som berättas utomhus mitt i Malmö och Lund under hela juli!

Det är 1941 och Sjopalovich resande teatersällskap kommer till en stad i forna Jugoslavien för att spela teater. Staden är under ockupation av de tyska styrkorna och lever under tydliga restriktioner och det är långt ifrån uppskattat med teaterbesöket. Det anses rentav opassande och skamligt! Sällskapet har tillstånd för att spela en tysk pjäs, men stadens invånare är tydliga med vad de tycker om teaterspektaklet. Snart går konflikten helt över styr… Ljubomir Simović Sjopalovich resande teatersällskap betraktas som ett av forna Jugoslaviens främsta dramer. Denna extraordinära berättelse för samman fyra skådespelare, en uppretad lokalbefolkning, naziockupanter, bödlar och offer. Alla befinner de sig i en och samma verklighet, men de förstår den olika.

Teater Theatrons tolkning av Sjopalovich resande teatersällskap har beskrivits som en “fartfylld föreställning om livet i dödens skugga”. Efter urpremiären sommaren 2021 turnerar den nu under sommaren 2022 med en ny och rejält utökad ensemble. Nytt för i år är också Kvinnokören, en “folkets röst” som vägleder publiken genom Simović starka drama.KATEGORI
PLATS

Kompanihuset, Kompanihusgården 2, Malmö.
Kulturen i Lund, Tegnérsplatsen 6, Lund.

NÄR

Malmö 9-10 och 13-17 juli kl 18.00.
Lund 23-26 juli kl 18.30.

GÄLLER Fr o m 2022-06-08 t o m 2022-07-26 .
Stjärnkortet gäller för hushållet.
Logga in för att utnyttja erbjudandet

Populära erbjudanden