Logga in

Wanås Konst - Möt världskonsten i bokskogen

Stjärnpris Vuxen 130 kr, pensionär och student 130 kr, under 18 utan kostnad.

Ordinarie pris Vuxen 170 kr, pensionär och student 150 kr, under 18 utan kostnad.

Ströva runt i en av världens främsta skulpturparker belägen i den skånska bokskogen och upptäck ett 70-tal konstverk i samlingen tillsammans med vänner och familj.

Missa inte Nathalie Djurberg & Hans Bergs ljudsatta skulpturgrupp i naturen, att lämna en önskan i Yoko Onos ”Wish Trees for Wanås”, hitta vildsvinet i Hannelie Coetzees verk eller följ stenmuren som rymmer Jenny Holzers poetiska texter. Några av konstinstallationerna finns inomhus i vackra gamla stenlador från 1700-talet.

Från maj till november presenteras konstprojekt som driver förändring och materialutveckling med utställningar av den danske konstnären Peter Linde Busk och designgruppen Numen/For Use. Förutom massor av konst finns även shop & deli samt det mysiga caféet som serverar vegetarisk soppa och fika, ekologiskt och närproducerat.

Skulpturparken i den mäktiga bokskogen utforskas med karta. Stigar som passar bra för barnvagn och att köra på med rullstol är utmärkta.

Mer om tillgänglighet finns på hemsidan liksom information om hur anpassning gjorts för att göra besöket tryggt i samband med Covid-19.

Wanås Konst producerar och förmedlar konst som utmanar och förändrar synen på̊ samhället, utomhus i landskapet runt Wanås i Östra Göinge i Skåne. Alla verk är unika och konstnärerna bjuds in för att skapa sina verk särskilt för platsen. Sedan 1987 har över 300 konstnärer medverkat i utställningar.

Ett besök där aktuella projekt, den permanenta samlingen, konsthall och skulpturpark ingår tar 2,5 till 4 timmar. Wanås Konst drivs av den fristående ideella Stiftelsen Wanås Utställningar skapad 1994.KATEGORI
PLATS Skulpturparken Wanås Konst, Knislinge.
NÄR Skulpturparken öppen alla dagar kl 10-17.
Konsthall, shop & café oktober tisdag-söndag kl 10-16.
GÄLLER Fr o m 2022-02-04 t o m 2022-12-31 .
Stjärnkortet gäller för 2 personer.
Logga in för att utnyttja erbjudandet

Populära erbjudanden